ZAPYTANIE OFERTOWE
Szkoła Podstawowa nr 3 im Tomasza Morusa w Otwocku zaprasza do składania ofert na zakup oraz dostawę artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej
Przedmiotem zamówienia jest zakup i sukcesywna dostawa artykułów spożywczych przez okres 6 miesięcy tj. od 03 stycznia 2022r. do 30 czerwca 2022r.
Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych w ramach całego zamówienia.
Opis zamówienia składa się z następujących części:
Część A - Mięso i wędliny
Część B – Artykuły spożywcze
Część C - Ryby
Część D - Mrożonki
Część E - Pieczywo
Część F – Artykuły nabiałowe
Część G – Jaja
Część H – Warzywa i owoce
Część I – Wyroby garmażeryjne
Dostarczone artykuły powinny spełniać odpowiednie wymogi jakościowe dla żywienia
oraz cechować się wysokimi walorami smakowymi zgodnie z obowiązującym Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26.07.2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.
Dostarczone produkty żywnościowe powinny posiadać następujące wymogi jakościowe:
1) wygląd, tekstura i konsystencja: charakterystyczne dla rodzaju i stopnia rozdrobnienia, konsystencja sypka, bez grudek, niezlepiająca się przy ucisku, bez zbryleń, delikatna,
2) smak i zapach charakterystyczny dla rodzaju surowca, bez obcych posmaków, zapachów
3) brak zanieczyszczeń biologicznych, pleśni, torebki odpowiednio oznakowane, czyste, bez oznak zawilgocenia, zapleśnienia, obecności szkodników, całe, szczelne.
Przedmiot umowy będzie dostarczany w opakowaniach zbiorczych, odpowiednio posortowany i zabezpieczony przed uszkodzeniem, w warunkach temperaturowych zalecanych przez producenta oraz czystym środkiem transportu przystosowanym do przewozu przedmiotu umowy.
Zamówienie będzie realizowane sukcesywnie w terminie od 03.01.2022r do dnia 30.06.2022r. Dostawa artykułów spożywczych odbywać się będzie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Towar musi być dostarczony najpóźniej do 2-óch dni od złożenia zamówienia do godziny 8.00.
Kryterium wyboru oferty jest najkorzystniejsza oferta za daną część lub w przypadku ofert całościowych za całe zamówienie. Pod uwagę brana jest jakość i cena produktu .
Zamawiający wymaga, aby każda oferta zawierała minimum następujące dokumenty:
Osobą wskazaną do kontaktu jest p. Anna Szczęsna – intendent w Szkole Podstawowej nr 3 im. Tomasza Morusa w Otwocku w godzinach pracy tj. poniedziałek-piątek w godz7.00-15.00, pod numerem telefonu 22 788 64 61 (sekretariat) oraz e-mail: intendent.sp3@vp.pl, sp3@oswiata-otwock.pl
Oferta wraz z załącznikami winna być napisana w języku polskim, trwałą i czytelną techniką, wypełniona i parafowana w całości oraz podpisana przez osobę upoważnioną do reprezentowania firmy.
Ofertę należy złożyć do dnia 17 grudnia 2021r. do godz. 12.00 w sekretariacie Szkoły Podstawowej nr 3 im. Tomasza Morusa ul. Tadeusza Kościuszki 28 05-408 Otwock bądź przesłać na e-mail szkolny:sp3@oswiata-otwock.pl
Ofertę cenową należy złożyć w zaklejonej kopercie z oznaczeniem „Oferta na dostawę produktów żywnościowych” w wybrany sposób: - osobiście
- listownie (decyduje data i godzina wpływu do sekretariatu)
- elektronicznie ( e-mail: sp3@oswiata-otwock.pl)
Informacje o formalnościach
Załączniki:
1.Formularz oferty
2.Formularze cenowe z podziałem na części:
A - Mięso i wędliny,
B - Artykuły spożywcze,
C - Ryby ,
D - Mrożonki ,
E - Pieczywo,
F - Artykuły nabiałowe,
G - Jaja,
H - Warzywa i owoce,
I - Wyroby garmażeryjne
Klauzula informacyjna dla uczestników postępowań o zamówienia publiczne
Wzór umowy na dostawę produktów spożywczych SP3 Otwock 2021-2022.doc
Formularz cenowy F artykuły nabiałowe
Formularz cenowy I wyroby garmazeryjne
Formularz cenowy A mięso i wędliny
05-400 Otwock
Kościuszki 28